Misterul pisicii lui Julian Assange a fost deslușit de Wikileaks. După câteva zile de la arestarea stăpânului, în care sute de mii de Internauți s-au arătat îngrijorați de soarta felinei, o postare pe Twitter a lămurit situația.

Despre pisica fondatorului Wikileaks nu se mai știa nimic din septembrie anul trecut, însă după ce, joi, Julian Assange a fost arestat, la Ambasada Ecuadorului în Londra, Internetul a fost invadat de un val de întrebări despre soarta felinei.

Articolul continua dupa recomandari

Abia sâmbătă, Wikileaks a venit cu o postare lămuritoare pe Twitter.

”Putem confirma că pisica lui Assange e în siguranță. Assange a cerut avocaților săi să o salveze la mijlocul lui octombrie, în urma amenințărilor de la ambasadă”, a transmis Wikileaks.

Drept dovadă, postarea este însoțită și de un video care arată pisica lângă un televizor pe care rulează imagini cu momentul arestării lui Julian Assange, semn că înregistrarea este foarte recentă.

Postarea Wikileaks pe Twiiter despre pisica lui AssangeVezi 2 imagini în Galerie

Julian Assange a primit pisica în mai 2016, când era doar un pui de 10 săptămâni. În luna noiembrie a aceluiași an, pisica a devenit celebră când a fost văzută la fereastra Ambasadei Ecuadorului la Londra, purtând o cravată.

Situația pisicii a devenit incertă în urma tensiunilor tot mai mari între diplomații ecuadorieni și Julian Assange. Fondatorul Wikileaks a fost avertizat, de altfel, că pisica va fi dată unui centru pentru animale, dacă el nu menține curățenia în ambasadă.