Jeremy Hunt, ministrul de Externe britanic, a fost aspru criticat, după ce a comparat UE cu Uniunea Sovietică, în cadrul unui discurs pe care l-a susţinut la Congresul Partidului Conservator

Hunt a acuzat UE că ar căuta să pedepsească Regatul Unit, din cauză că a decis să o părăsească, așa cum ar face Uniunea Sovietică, care-şi împiedica cetăţenii să o părăsească.

Articolul continua dupa recomandari

Ricketts, secretarul permanent al Foreign Office în perioada 2006-2010, cea mai înaltă funcţie în cadrul ministerului, a reacţionat pe Twitter, catalogând aceste declaraţii drept ”prostii nedemne de un ministru britanic de Externe”.

”Indiferent ce părere are despre Brexit, este o greşeală de judecată şocantă ca un ministrul britanic de Externe să compare Uniunea Europeană cu Uniunea Sovietică”, a subliniat și succesorul lordului Ricketts, Simon Fraser, care a plecat de asemenea din acest post.

Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea Europeană la sfârşitul lui martie 2019, însă, cu şase luni înainte de Brexit, negocierile s-au împotmolit.

”Dacă transformaţi clubul european în închisoare, dorinţa de a fugi din ea nu va scădea, ci va creşte, iar noi nu vom singurul deţinut care încearcă să evadeze”, a avertizat ministrul britanic.