Finala campionatului de fotbal american, Super Bowl, are loc duminică noapte. Peste un milion de oameni au venit în Atlanta, oraşul care găzduieşte cel mai mare eveniment sportiv al anului. Nici măcar un bilet nu mai este disponibil acum pe arena a cărei construcţie a costat 1,6 miliarde de dolari.

New England Patriots și Los Angeles Rams se vor întâlni astăzi în marea finală. Special pentru Super Bowl, Atlanta a fost luată cu asalt de fanii fotbalului american, iar autorităţile nu îşi asumă niciun risc în ceea ce priveşte siguranţa acestora. Nu mai puţin de 50 de agenţii de securitate, atât locale cât şi federale, au fost mobilizate cu ocazia evenimentului. Şapte elicoptere vor survola zona în care se află arena, iar la sol vor exista inclusiv patrule călare.

Articolul continua dupa recomandari

La marele meci vor participa şi singurii trei americani care au fost prezenţi la toate cele 52 de finale Super Bowl organizate până acum.

La fel de aşteptată este şi apariţia băieţilor de la Maroon 5, care vor susţine concertul din pauza de la jumătatea meciului.

Peste 100 de milioane de oameni vor urmări în faţa televizoarelor încleştarea dintre cele două echipe. Pentru Patriots, ar fi a şasea finală câştigată.

La Super Bowl vor fi difuzate cele mai scumpe reclame din lume. Un minut de publicitate costă 10 milioane de dolari.