Prajita, consumata ca atare sau folosita in alte preparate, carnea procesata este boala curata potrivit cercetatorilor britanici.

Aproximativ 160 de grame pe zi, echivalentul a doi carnati si o felie de sunca, cresc cu 70% riscul de boli cardiace si cu 11% riscul de cancer. In timp ce medicii generalisti indeamna la moderatie, oncologii vor sa taie raul de la radacina.

Articolul continua dupa recomandari

Cercetarile in domeniul cancerului arata ca, in esenta, consumul oricarei cantitati de carne procesata creste riscul de cancer de colon. Din punct de vedere nutritional, nu avem nevoie sa mancam mezeluri. Asa ca sfatul nostru este sa le eliminam pur si simplu din alimentatie!

Autorii studiului spun ca sarea si chimicalele folosite pentru tratarea carnii sunt, de fapt, adevarata otrava pentru organism. Actiunea lor este atat de nociva incat simpla reducere la 20 de grame zilnic a cantitatii de carne procesata ar putea sa scada cu 3% nivelul deceselor premature. Din cei 500.000 de subiecti urmariti pe timpul a 13 ani, 10.000 au murit de cancer, iar alti 5.500 de boli cardiovasculare.