Un farmacist este acuzat că a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni bolnavi de cancer, pentru a avea câștiguri mai mari.

Acuzațiile au șocat întreaga țară, fiind unul dintre cele mai mari scandaluri medicale din ultimele decenii, notează Deutsche Welle.

Articolul continua dupa recomandari

Procesul bărbatului identificat doar ca „Peter S.” a început la o instanță din orașul german Essen. Bărbatul în vârstă de 47 de ani este acuzat că a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni care sufereau de cancer, în perioada 2012-2016. Astfel, bărbatul este acuzat că a pus în pericol viața oamenilor, dar și că a încălcat legea produselor medicale din Germania. Mai precis, este vizat de 27 de capete de acuzare de tentativă de vătămare corporală, precum și fraudă.

El ar fi folosit substanțe cu prea puține ingrediente active în 61.980 de cazuri, când prepara medicamentele bolnavilor de cancer. Acuzarea susține că bărbatul, care a lucrat la una dintre companiile farmaceutice din orașul Bottrop, cerea decontarea medicamentelor caselor de asigurări, însă valoarea acestora era mai scăzută, căci el nu folosea toate ingredientele necesare.

Astfel, el ar provocat o pagubă de 56 de milioane de euro companiilor de asigurări, în cele 59 de luni. În plus, peste 1.000 de oameni au primit aceste medicamente diluate.

Dacă va fi găsit vinovat, el poate să-și petreacă următorii zece ani în spatele gratiilor și să-și piardă licența de farmacist. Procesul ar urma să dureze aproximativ 14 zile.