Alfie Evans a murit sâmbătă de dimineaţă într-un spital din Anglia şi tatăl lui, Tom, a transmis un cutremurător mesaj. Băieţelul în vârstă de 23 de luni s-a stis la cinci zile după ce medicii l-au deconectat de la aparatele care-l ţineau în viaţă. 

Părinţii micuţului au pierdut toate luptele juridice împotriva medicilor care au decis că Alfie trebuie deconectat de la aparate. Alfie Evans a fost spitalizat din luna decembrie 2016. El suferea de o boală neurologică degenerativă rară, care nu a fost definitiv diagnosticată de medici, şi era ţinut în viaţa cu ajutorul aparatelor.

Articolul continua dupa recomandari

Justiţia britanică a respins miercuri un ultim recurs iniţiat de părinţii copilului, Kate James şi Tom Evans care, susţinuţi de papa Francisc şi de guvernul italian solicitau aprobarea continuării menţinerii în viaţă a lui Alfie şi căutarea unui tratament în Italia, unde un spital de copii a propus preluarea pacientului.

Această decizie a pus capăt luptei judiciare pentru viaţa lui Alfie în care părinţii micuţului s-au confruntat cu echipa medicală a spitalului pediatric Alder Hey din  Liverpool, nord-vestul Angliei, unde Alfie era spitalizat. 

Conform reprezentanţilor spitalului, copilul, născut la 9 mai 2016, era afectat de o patologie neurodegenerativă rară, pentru care nu există tratament. Medicii de la acest spital au decis că este în interesul copilului să nu fie continuată îngrijirea şi să fie decuplat de la aparate!

Vezi 2 imagini în Galerie

"Gladiatorul meu şi-a lăsat scutul jos şi şi-a primit aripile, la ora 2.30. Pentru totdeuana, inima mea e frântă. Te iubesc, băiatul meu!", a scris Tom pe contul de facebook, la câteva ore după decesul fiului său. Mesajul a fost primit cu foarte multă empatie şi a stârnit peste 150.000 de reacţii.