Un medic român riscă ani grei de închisoare, în Franţa, după ce nu mai puţin de 18 paciente l-au acuzat de agresiune sexuală.

Medicul român a fost arestat în urmă cu o lună, după ce o pacientă de 90 de ani l-a acuzat că a pus-o să se dezbrace, a atins-o pe sâni şi a complimentat-o pentru formele avute.

Articolul continua dupa recomandari

Conform Actu, ulterior, ancheta a scos la iveală faptul că nu mai puţin de 18 paciente s-au plâns de comportamentul avut de medic român.

Inclusiv o altă bătrână de 87 de ani, dar şi o elevă de nu mai 15 ani s-au plâns că doctorul român le-a pus mâna pe sâni.

Eleva a povestit că a mers la medic pentru a obţine o scutire pentru orele de sport. Românul i-a spus să-şi dea sutienul jos, iar după ce adolescenta a refuzat, el ar fi pipăit-o peste sutien.

Românul a solicitat, în faţa instanţei din Rennes, eliberarea sub control judiciar, dând asigurări că nu părăseşte localitatea.

Românul şi-a justificat acţiunile prin faptul că a avut să se asigure că pacientele sale nu suferă de cancer la sân.

Anchetatorii, în schimb, vor menţinerea românului în arest pe motiv că toate rudele sale sunt în România, astfel că există riscul ca el să fugă din ţară şi să fie ascuns în ţara natală.

Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să anunţe în curând dacă accepta eliberarea medicului român sau indică menţinerea acestuia în arest preventiv.