Un medic olandez de fertilitate, acuzat că a folosit propria spermă pentru a insemina pacientele fără consimțământul lor, a fost confirmat ca tatăl a cel puţin 49 de copii de către testele ADN.

Medicul Jan Karbaat a impregnat mamele la clinica din Bijdorp, lângă Rotterdam, iar rezultatele au fost confirmate după ce judecătorii au permis publicarea lor.

Articolul continua dupa recomandari

Medic olandez inseminează zeci de femei cu propria spermă, tată a peste 49 de copii

Medicul Jan Karbaat a fost inițial chemat în instanță în 2017 de către un grup de copii donatori și părinții lor, în legătură cu suspiciunile privind aseamănarea fizică izbitoare cu medicul.

Judecătorii au decis atunci că testele ADN ar putea fi efectuate, dar au declarat că rezultatele trebuie sigilate, în așteptarea rezultatelor anchetei. În luna februarie a acestui an, Curtea Districtuală din Rotterdam a decis că rezultatele testelor ar putea fi dezvăluite, în cele din urmă, scrie bbc.com.

Medicul Jan Karbaat era un specialist în inseminare artificială cu donatori la clinica din Bijdorp şi în loc să insemineze pacientele cu sperma clinicii, provenită de la donatori, medicul o folosea pe a sa.

Medicul a decedat tot în 2017, în plină anchetă, la vârsta de 89 de ani.