Liderii Marii Britanii, Franţei şi Germaniei au convenit că acordul în dosarul nuclear iranian este cea mai bună cale de a opri Teheranul să se doteze cu armament nuclear, au anunţat duminică, într-un comunicat, serviciile premierului britanic Theresa May, relatează Reuters.

May a discutat la telefon cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel şi au convenit că acordul ar putea să fie necesar să fie lărgit la programul balistic, la ce se va întâmpla atunci când documentul expiră şi la activităţi destabilizatoare iraniene în regiune, se arată în comunicat.

Articolul continua dupa recomandari

”Ei s-au angajat să continue să coopereze îndeaproape, şi cu Statele Unite, cu privire la modul în care să răspundă diverselor provocări pe care le reprezintă Iranul - inclusiv la probleme pe care le-ar putea acopri un nou acord”, precizează Downing Street.

Londra face acest anunţîn contextul în care preşedintele american urmează să hotărască pe 12 mai dacă ”rupe” acordul în dosarul nuclear iranian şi reintroduce sancţiunile economice impuse teheranului ridicate.

Trump a criticat acordul încheiat în 2015 prin care s-au ridicat sancţiuni impuse de Occident republicii islamice, în schimbul unei limitări a programului nuclear iranian.

Sursă: News.ro