Au fost momente de panică în statul american Massachusetts după ce un şir de cel puţin 39 de explozii a zguduit imobile din trei localităţi. Autorităţile suspectează probleme la reţeaua de alimentare cu gaze. Echipajele de pompieri au stins zeci de incendii, în timp ce aproape 40.000 de rezidenţi au fost sfătuiţi să evacueze preventiv locuinţele. Din fericire, nimeni nu şi-a pierdut viaţa, dar zece oameni au fost răniţi. Alţi 18.000 au rămas în beznă, după ce autorităţile au dispus închiderea alimentării cu energie electrică.

Vestea deflagraţiilor a semănat panică printre locuitorii din trei oraşe, Andover, North Andover şi Lawrence. Fumul a acoperit aproape complet întregi cartiere rezidenţiale, iar elicopterele au început să survoleze regiunea.

Articolul continua dupa recomandari

Echipaje de intervenţie ale pompierilor au fost chemate la zeci de incendii izbucnite după problemele apărute la reţeaua de gaze. Un fenomen fără precedent, spun salvatorii.

Poliţiştii au intervenit şi ei pentru a ajuta la evacuarea persoanelor afectate. Printre imobilele s-au numărat şi o şcoală gimnazială şi un azil de bătrâni.

Cauzele exploziilor rămân deocamdată necunoscute, dar furnizorul de gaz a dispus oprirea alimentării, iar muncitorii companiei au început să investigheze zonele afectate. Iar avertizarea continuă: toţi cei care simt miros de gaz sunt sfătuiţi să părăsească zona şi să evite aprinderea şi închiderea luminilor sau folosirea telefoanele mobile.