Părinții îndoliați ai unei fete despre care se crede că a murit în TIR-ul cu 39 de cadavre din Anglia susțin că victimele au fost înșelate de călăuze. Fiica lor de 26 de ani le spusese că va pleca pe o rută sigură. A murit însă înghețată, în cala frigorifică a unui TIR.

Nguyen Thi Phong și Pham Van Thin locuiesc într-o casă mică și sărăcăcioasă din Vietnam, în orașul Nghen. Sunt părinții tinerei de 26 de ani despre care se crede că, foarte probabil, e una dintre cele 39 de victime care au murit înghețate în TIR-ul găsit în Essex.

Articolul continua dupa recomandari

35 de mii de Euro plătiți traficanților

Cei doi soți câștigă împreună aproximativ 400 de dolari pe lună, o sumă cu care familia abia se poate întreține. Chiar și așa, cei doi spun că au reușit să strângă bani ca să-i dea fiicei lor, Pham Thi Tra My, pentru a se duce în Marea Britanie, să înceapă o viață mai bună.

Potrivit Daily Mail, fata a plătit traficanților 30 de mii de lire sterline (adică aproape 35 de mii de dolari), pentru a fi transportată în Anglia.

Călătoria a avut însă un sfârșit tragic. Tânăra vietnameză și alți 39 de oameni au pierit în cala frigorifică a unui TIR, cu care a fost luați din Belgia, pe feribot, și duși în Marea Britanie.

Ultimul mesaj al fetei

Părinții au aflat de tragedie chiar de la fiica lor, în ultimele mesaje scrise pe Whatsapp.

”Îmi pare rău, mamă și tată. Călătoria mea nu a reușit”, a scris tânăra de 26 de ani.

Tânăra vietnameză într-o fotografie de familieVezi 2 imagini în Galerie

Ultimul mesaj scris înainte de moarte i-a îndurerat profund pe părinții care așteptau din Vietnam vești de la fiica lor.

”Mamă, te iubesc, la fel și pe tine, tată! Mor, pentru că nu mai pot respira. Nghen, Can Loc, Ha Tinh, Vietnam. Mamă, îmi pare foarte rău, mamă!”, este mesajul fetei.

”Mi-a spus că va călători în siguranță”

Într-un interviu pentru CNN, tatăl tinerei spune că fiica sa a plecat prin China, via Franța, cu gând să ajungă în Anglia. La un moment dat, a pierdut contactul cu ea și i-a anunțat dispariția la poliție. În acel moment era însă prea târziu.

”Mi-am pierdut și fiica, și banii”, declară tatăl fetei.

Pham Van Thin îi acuză pe traficanți că au mințit și că nu au spus fetei cum va fi transportul către Marea Britanie.

”I-am cerut câteva informații despre cum va călători, cu ce mijloc de transport. Ea mi-a spus că va fi o călătorie sigură, VIP, cu avionul, cu mașina. Dacă aș fi știut că va merge așa, nimeni nu și-ar fi lăsat copilul să plece. N-aș fi lăsat-o!”, a declarat tatăl fetei, pentru CNN.

Patru suspecți arestați

Mama tinerei spune acum că toată speranța e în autoritățile britanice și vietnameze pentru a aduce trupul neînsuflețit al fiicei sale acasă.

Patru persoane sunt arestate în Marea Britanie în cazul TIR-ului cu 39 de cadavre, găsit într-o parcare din Essex. Rolul suspecților nu a fost făcut, deocamdată, public. Victimele sunt 31 de bărbați și 9 femei, care ar fi de origine chineză și vietnameză.