Locuitorii din nordul Angliei se pregătesc să înfrunte inundaţii de şi mai mare amploare după trecerea furtunii Frank, care aduce, din nou, ploi torenţiale şi vânt puternic. Locuitorii regiunilor aflate deja sub ape sunt, însă, nemulţumiţi de reacţia autorităţilor la inundaţiile fără precedent de 70 de ani.

În nordul Angliei, apele au început să se retragă, dar meteorologii avertizează că dezastrul nu s-a sfârşit. Furtuna Frank, care vine după alte două de mare intensitate, poate crea "o situaţie foarte rea", după cum recunoaşte chiar ministrul însărcinat cu prevenirea inundaţiilor. Situaţia este, însă, deja foarte gravă, mai ales la York şi în localităţile vecine. Într-un incident semnificativ, un pod construit prin anul 1700, monument istoric, a fost parţial doborât de o viitură.

Articolul continua dupa recomandari

În replică, autorităţile spun că fac tot ce se poate. Într-o acţiune care pare aproape disperată, saci de nisip au fost aruncaţi din elicopter pentru a preveni ruperea unui dig de apărare.

Opoziţia acuză guvernul că nu a apelat la fondul de solidaritate al Uniunii Europene. Potrivit firmelor de asigurări, pagubele provocate de inundaţii se ridică la câteva miliarde de euro.