Lupta unei britanice cu sistemul face înconjurul lumii! Femeia este pregătită să meargă până în pânzele albe ca să apere dreptul fiului de 8 ani de a purta părul lung. Ameninţă chiar să îi schimbe sexul în acte. Ce-i drept, băiatul deţine o podoabă capilară cu totul excepţională. Singurii care nu sunt impresionaţi sunt cei de la conducerea şcolii la care învaţă băieţelul.

James Farouk este una dintre cele mai cunoscute vedete de vârsta lui pe Instagram. Iar 90 la sută din succes se datorează părului cu care l-a înzestrat natura.

Articolul continua dupa recomandari

Bogat şi cârlionţat, este o adevărată comoară pe care mama băiatului o ştiut să o exploateze. La 8 ani, Farouk are 260 de mii de urmăritori online. Şi a defilat pentru câteva dintre cele mai cunoscute case de modă din lume.

Şcoala îi impune însă să se tundă spre revolta femeiii care este pregătită să protesteze şi în faţa Parlamentului britanic.

Mama băiatului nici nu concepe să-l tundă

Femeia a lansat o petiţie online. O mie 500 de oameni i s-au alăturat în demersul ambiţios de a schimba regulile de şcolarizare. Bonnie are şi alte variante, în caz că planul ei nu va funcţiona aşa cum îşi doreşte. Cea mai extremă este ca băiatul să fie declarat în acte ca neavând un sex determinat. Adică ar deveni non-binar.

Bonnie Miller, mama lui Farouk - Aşa cum fetele pot să poarte părul lung la şcoală, la fel ar trebui să poată şi băieţii. Altfel nu este corect! Este o discriminare între sexe. Şi băieţii pot avea părul lung!

O altă variantă ar fi ca băiatul să fie şcolarizat acasă. Femeia susţine însă că nu îşi permite să facă asta, spre furia internauţilor care o acuză că încearcă să se îmbogăţească pe seama copilului. Mai ales că şedinţele foto şi apariţiile pe podium ale lui Farouk sunt bine remunerate.