O mamă din Marea Britanie a dezvăluit că şi-a alăptat fiica până la vârsta de 9 ani, după ce copilul a luat decizia să nu se mai hrănească astfel. Femeia a declarat că îi va fi dor de acest obicei care le-a creat o legătură puternică.

Sharon Spink, mamă a patru copii, a hrănit-o la sân pe micuţa Charlotte, de când a dus-o pe lume şi până la începutul acestui an, când copila de 9 ani i-a cerut să renunţe la acest obicei.

Articolul continua dupa recomandari

Sharon, de profesie actriţă, spune că nu este nimic anormal în faptul că şi-a alăptat copilul până la vârsta de 9 ani, iar acest lucru nu a făcut decât să încimenteze legătură dintre mamă şi fiică.

"Avem o relaţie foarte specială", a explicat femeia.

În ciuda faptului că şi-a alăptat fiica aproape zece ani, mama se declară fericită că fetiţa ei a luat singură decizia de-a renunţa la hrănirea la sân în urmă cu două luni.

Femeia care şi-a alăptat fiica până la 9 ani, care susține hrănirea la sân pe termen lung, susține că Charlotte este sănătoasă și rareori se îmbolnăvește datorită proprietăților benefice ale "laptelui de mamă".

În ciuda criticilor care au acuzat-o chiar de abuz asupra copilului, Sharon, în vârstă de 50 de ani, vrea să distrugă dispreţul publicului faţă de alăptarea copiilor până la vârste mai mari, crezând că există multe mămici acolo.

"Când a venit pe lume Charlotte, am decis să încerc hrănirea la sân. Este bine ca cel mic să îşi aleagă el singur când şi cât să se hrănească, decât să fie forţat.", spune Sharon.

Femeia a decis să o alăpteze pe Charlotte pe termen lung, după eşecul legat de hrănirea la sân cu care s-a luptat când i-a avut pe fraţii mai mari ai micuţei, Kim (30 ani), Sarah (28 de ani) și Isabel (12 ani).

Sharon, care anul trecut s-a calificat drept consilier pentru alăptare, a declarat: "Pe primii doi copii i-am alăptat timp de câteva săptămâni, iar pe fiica mea Isabel timp de aproape șase luni, dar am avut probleme și mi sa părut lipsă de sprijin. Când Isabel era de patru luni, a pierdut în greutate, aşadar am fost nevoită să găsesc o altă formulă pentru a o pune pe picioare. Am hotărât să lucrez cu Charlotte."

Familia şi prietenii lui Sharon au susținut decizia ei. Femeia acum vrea să sporească gradul de conștientizare a beneficiilor hrănitului la sân a copiilor până la vârste mai mari, spunând că tinde să creadă că şi alte mame o fac, însă sunt prea "speriate" să o recunoască.