Cel puţin doi oameni au murit în Spania, din cauza caniculei, iar pe aproape întreg teritoriul francez, temperaturile nu vor scădea sub 35 de grade în zilele următoare. În tot acest timp, incendiile de vegetaţie continuă să facă prăpăd în Portugalia. 

De mai bine de trei zile, în zona Algarve din sudul Portugaliei, pădurea continuă să ardă pe o suprafaţă de peste 1000 de hectare. Cel puţin 25 de oameni au fost răniţi, zeci de case şi maşini au ars, iar trei localităţi au fost evacuate. În ciuda pericolului iminent, mai mulţi oameni nu vor să plece.

Articolul continua dupa recomandari

Aproape 1200 de pompieri se luptă zi şi noapte să stingă focul.

În ţara vecină, în Spania, doi oameni au murit din cauza arşiţei. În oraşe, temperaturile nu au scăzut sub 40 de grade în ultimele zile. Peste 200 de pompieri încearcă să stingă un incendiu izbucnit la sud-vest de oraşul Huelva, care a afectat sute de hectare de vegetaţie. Autorităţile au emis o avertizare de caniculă pentru 14 provincii.

Şi cea mai mare parte a Franţei se află sub avertizare de căldură excesivă. La Paris, nivelul de poluare a crescut semnificativ, iar autorităţile au fost nevoite să impună restricţii de circulaţie pentru maşinile vechi.

În acest timp, agricultorii din vestul Germaniei au fost nevoiţi să înceapă culesul strugurilor înainte de termen.