Filmele produse de platforma Netflix domină lista candidaţilor la premiile Globul de Aur de anul acesta, anunţată la Los Angeles. Cele mai multe nominalizări le-a primit drama "Poveste despre căsnicie". "Irlandezul" lui Scorsese candidează la cinci trofee, la fel ca un film produs pentru sălile de cinema şi nu pentru internet: "A fost o dată la Hollywood", de Tarantino.

Emoţionanta "Poveste despre căsnicie", care prezintă, de fapt, un divorţ, este nominalizată la şase Globuri de Aur, inclusiv pentru cea mai bună dramă. Adam Driver şi Scarlett Johansson candidează la trofeele pentru rolurile principale, iar Laura Dern la cel pentru rol secundar.

Articolul continua dupa recomandari

Realizatorul Noah Baumbach este, însă, nominalizat numai pentru scenariu, nu şi pentru regie. La premiul pentru film de dramă candidează şi "Irlandezul" lui Martin Scorsese, nominalizat la trofeul pentru regie.

Pentru aceeaşi peliculă au primit nominalizări actorii Al Pacino şi Joe Pesci dar, surprinzător, nu şi interpretul rolului principal, Robert de Niro.

Lista nominalizărilor la premiul pentru dramă este completată de "Joker", "1917" şi o altă producţie Netflix, "Cei doi Papi". La cealaltă categorie, comedie şi film muzical, "A fost odată la Hollywood" domină clasamentul cu cinci nominalizări, inclusiv pentru regizorul Quentin Tarantino şi actorii Brad Pitt şi Leonardo di Caprio.

Netflix este reprezentat şi pe lista nominalizărilor la cel mai bun film de comedie sau muzical, prin "Numele meu e Dolemite", cu Eddie Murphy, candidat şi la un premiu de interpretare.

Lista candidaţilor la premiile pentru televiziune aduce câteva surprize. Sezonul final din "Urzeala Tronurilor" a primit o singură nominalizare, pentru interpretarea lui Kit Harrington. Şi aici se detaşează, cu câte patru nominalizări, două producţii difuzate de Netflix: "De necrezut" şi serialul "Coroana".