Leonardo DiCaprio a transmis un mesaj pe Instagram despre pădurile din România, dar și despre protestele recente din țara noastră, contra tăierilor ilegale. ”Trebuie să protejăm pădurile și oamenii care le apără”, a spus actorul.

Postarea despre România a apărut pe contul de Instagram a lui Leonardo DiCaprio miercuri seară și, în doar 2 ore, deja avea 200 de mii de likeuri.

Articolul continua dupa recomandari

Ce conține mesajul despre România

Actorul s-a referit la protestele din București și alte orașe, organizate contra tăierilor ilegale din pădurile țării.

”Peste 4000 de oameni au mărșăluit noaptea trecută pe străzile din București, cerând Ministerului Pădurilor din România să pună capăt tăierilor ilegale și să asigure reală protecție pentru ultimele păduri virgine ale Europei. Proteste similare au fost și în alte orașe din țară. În fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile României. Mulți dintre acești copaci sunt tăiați ilegal”, a scris actorul.

Leonardo DiCaprio a lansat și un apel în mesajul său.

”Din Amazon până în România, atacurile împotriva apărătorilor pădurilor sunt în creștere. Trebuie să protejăm pădurile și pe oamenii care le apără”, a mai scris starul american.

Postarea de pe Instagram a lui Leonardo DiCaprioVezi 2 imagini în Galerie

Activistul Leonardo DiCaprio

Actorul e cunoscut ca activist pentru protejarea mediului. În 2017, el a fost văzut la un marș al activiștilor pentru mediu, la Washington, manifestație care a fost critică și față de politicile lui Donald Trump.

În această vară el a reacționat în urma incendiilor devastatoare care au afectat Pădurea Amazoniană. El a promis să faciliteze donații de 5 milioane de dolari pentru salvarea așa-numitului ”plămân verde al planetei”.

O postare a sa de pe Instagram despre Amazonia conținea însă o fotografie cu pădurea în flăcări, dar care nu era din 2019, ci din 2015. Chiar și așa, a strâns peste 2,9 milioane de likeuri, dar a fost criticat de presă.

Zilele trecute, Leonardo DiCaprio s-a pozat împreună cu Greta Thunberg, adolescenta devenită imaginea mișcării contra încălzirii globale.