Karl Lagerfeld a murit. Celebrul creator de modă avea 85 de ani. Designerul german lucra pentru casa de modă Chanel de peste 40 de ani.

Karl Lagerfeld a fost unul dintre cei mai importanți creatori de modă ai sfârșitului de secol XX.

Articolul continua dupa recomandari

De-a lungul anilor, cunoscutul designer a colaborat cu mai case de modă, printre care Chanel dar și Chloé sau Fendi.

Lagerfeld a lipsit la prezentarea Chanel, la Săptămâna Modei 2019

Karl Lagerfeld a absentat, luna trecută, la prima prezentare a unei colecţii haute couture a casei Chanel în cadrul Săptămânii Modei 2019.

În mod neaşteptat pentru o prezentare de modă, unul dintre organizatori a anunţat după prezentarea ultimei creaţii vestimentare că designerul Karl Largerfeld nu se află în sală, dar că va fi prezent la cea de-a doua defilare a casei Chanel.

Designerul octogenar a lăsat-o pe directoarea sa de atelier şi adjuncta lui, Virginie Viard, să prezente colecţia inspirată din secolul al XVIII-lea.

Mai mulţi purtători de cuvânt ai casei Chanel, contactaţi de jurnaliştii de la AFP, nu au dezvăluit motivul absenţei designerului de modă.

"Era obosit în această dimineaţă", declara atunci un purtător de cuvânt al casei franceze.

Un critic de modă a declarat pentru AFP că nu îşi aminteşte ca Lagerfeld să fi lipsit de la o prezentare Chanel la Paris pe durata celor peste 40 de ani de când creatorul german lucra pentru această casă de modă. 

- Articol în curs de actualizare-