Fondatorul Wikileaks ar putea fi torturat sau chiar condamnat la moarte, avertizează unul dintre avocaţii lui! Statele Unite au cerut oficial extrădarea lui Julian Assange, acuzat că a publicat sute de mii de documente cu informaţii compromiţătoare despre Guvernul american. Mulţi se întreabă acum care va fi soarta lui Julian Assange, dar şi ce s-a întâmplat cu motanul care i-a ţinut companie în Ambasada Ecuadorului din Londra.

Considerat de Statele Unite un pericol pentru securitatea naţională, Julian Assange se află în centrul unui joc pe care pare să-l fi pierdut. Statele Unite vor să-l judece pentru furtul a 750 de mii de documente clasificate, pe care Wikileaks le-a dat publicităţii în 2010. Avocatul lui se teme că americanii îl vor tortura la interogatoriu.

Articolul continua dupa recomandari

Avem motive serioase de îngrijorare şi credem cu tărie că aşa ceva se va întâmpla. Nu am primit absolut nicio garanţie în acest sens - Baltasar Garzon, avocatul lui Julian Assange

Julian Assange are probleme nu doar cu legea. Sănătatea i s-ar fi deteriorat vizibil în ultimii şapte ani.

El a refuzat tratamentul medical în ultimii şapte ani şi jumătate, de când s-a aflat în Ambasadă. Vom lupta împotriva extrădării - Jennifer Robinson, avocatul lui Julian Assange

Asaange are şi datorii uriaşe. 13 milioane de lire sterline trebuie să dea Marii Britanii pentru cei şapte ani în care a fost păzit în Ambasada Ecuadorului. Dar grija multor internauţi se îndreaptă spre pisica pe care australianul a primit-o cadou ca să-i ţină de urât. Motanul are propria pagină de Instagram şi a apărut adeseori la geamul clădirii în care se refugiase stăpânul lui. Se pare, însă, că felina a fost dusă încă din anul 2018 într-un adăpost special. 

În timp ce era ridicat din ambasadă, fondatorul Wikileaks ar fi trimis un mesaj codat. El a ţinut în mână o carte despre corupţia şi abuzul de putere din sistemul politic american. 

Preşedintele Ecuadorului a explicat de ce a fost de acord cu evacuarea lui Assange din ambasadă. Ar fi avut o igienă precară, iar pe diplomaţii care lucrau în clădire i-ar fi supus unui stres uriaş.