Un jaf ca în filmele americane a avut loc pe singurul aeroport din capitala Albaniei. Mai mulţi indivizi înarmaţi au furat milioane de euro, dintr-un avion plin cu pasageri cu destinaţia Austria. A urmat un schimb de focuri, iar unul dintre tâlhari a fost ucis. Ceilalţi, însă, au reuşit să fugă cu tot cu bani. Este al patrulea jaf după această reţetă pe aeroportul din Tirana în ultimii ani.

Înarmaţi până-n dinţi şi îmbrăcaţi în ţinute de camuflaj, hoţii au avut un plan pus la punct în cel mai mic detaliu. Au pretins că sunt de la Fisc şi au intrat pe pista aeroportului Maica Tereza printr-o poartă folosită de pompieri. Au găsit şi momentul ideal. Chiar atunci, banii erau scoşi dintr-o maşină blindată pentru a fi încărcaţi într-un avion care trebuia să zboare spre capitala Austriei.

Articolul continua dupa recomandari

Băncile din Austria, cele care au filiale în Albania, au mari probleme din cauza faptului că nu pot face depozite cash în Albania. Banca Naţională din Albania nu acceptă - Andi Radiu, jurnalist român din Austria 

Aeronava companiei Austrian Airlines tocmai se pregătea să decoleze. Pasagerii avionului aflat pe pistă au fost martorii jafului. Grupul i-a ameninţat cu arme de asalt şi cu grenade pe angajaţii aeroportului, scrie presa din Albania. În doar câteva minute, hoţii au încărcat, în jur de 2,5 milioane de euro, în duba cu care au sosit. Şi ea, tot furată.

Ei erau atât de siguri că în avionul respectiv vor fi bani trimişi către Viena, încât nu au avut niciun dubiu să acţioneze - Andi Radiu, jurnalist român din Austria 

Poliţia albaneză crede, însă, că suma furată ar fi mult mai mare: 10 milioane de euro.

Au arucat un cadavru în timpul urmăririi

După ce a fugit de la locul faptei, banda a fost urmărită de un echipaj de poliţie. Hoţii au deschis focul asupra poliţiştilor, care au ripostat şi l-au împuşcat mortal pe unul dintre ei.

Fără să stea pe gânduri, cei rămaşi în viaţă au aruncat cadavrul din duba cu care au dat spargerea şi şi-au continuat drumul. În scurt timp, maşina a fost abandonată şi incendiată.

Poliţia a arestat patru persoane şi alte 40 au fost chemate la poliţie pentru a fi audiate în acest dosar.