Inventatorul danez Peter Madsen a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unei jurnaliste suedeze. Kimm Wall a dispărut după o călătorie cu submarinul lui Madsen, iar corpul ei a fost găsit dezmembrat şi mutilat în mare.

Procuratura l-a acuzat că a planificat s-o ucidă pe Wall, în vârstă de 30 de ani, fie sufocând-o, fie tăind-o la gât.

Articolul continua dupa recomandari

Rămăşiţele ei, dezmembrate, au fost găsite în mare pe 21 august, la 11 zile după ce l-a intervievat pe inventator la bordul submarionului său.

Madsen a fost condamnat de un tribunal din Copenhaga.

Rechizitoriul parchetului şi pledoaria apărării au încheiat luni cele 11 zile de audieri care au ridicat vălul de pe fantasmele întunecate ale acuzatului, pline de sex violent, femei strangulate sau decapitate.

Un ”pervers polimorf” care prezintă ”un risc crescut” de recidivă, "Peter Madsen credea că realizează crima perfectă” făcând să dispară corpul victimei sale decupat şi aruncat în Golful Køge, în apropiere de Copenhaga, a declarat procurorul Jakob Buch-Jepsen.

Probele materiale sunt contestate de către apărare, însă magistratul le-a cerut membrilor curţii - o judecătoare şi doi juraţi - să se încredinţeze ”simţului lor comun” şi să-l condamne pe Peter Madsen de crimă, abuzuri sexuale agravante şi aducere atingere integrităţii unui cadavru.

Acuzarea s-a bazat pe autopsie, pe constatările tehnice cu privire la submarin şi conţinutul computerului lui Peter Madsen pentru a reconstitui scenariul criminal.

Apărarea a denunţat scăpări ale acuzării.

”Parchetul ne-a povestit o poveste frumoasă (...). Dar este o poveste goală de fapte”, a tunat luni avocatul lui Madsen, Betina Hald Engmark, cerând achitarea de crimă şi abuzuri sexuale.