Inundaţiile fac ravagii în Marea Britanie. O femeie şi-a pierdut viaţa după ce a fost luată de viitură, iar zeci de oameni au rămas blocaţi în autoturisme din cauza nivelului ridicat al apelor. Autorităţile au emis peste 150 de avertismente în zone unde nivelul apei a atins chiar şi trei metri. Premierul Boris Johnson s-a deplasat în oraşul cel mai afectat de inundaţii şi a transmis că nu este necesară declararea unei stări de urgenţă la nivel naţional.

Ploile torenţiale care au devastat nordul şi centrul Angliei au făcut o primă victimă. Trupul neînsufleţit al unei femei a fost găsit în apropie de oraşul Derbyshire. Râul care traversează localitatea a ieşit din matcă, după ce în ultimele 24 de ore a plouat în zonă cât pentru o lună întreagă.

Articolul continua dupa recomandari

În localitate a ajuns şi premierul Boris Johnson, care a transmis că vor fi trimise ajutoare către cei afectaţi.

BORIS JOHNSON, Premierul Marii Britanii: Situaţia nu pare să escaladeze la nivelul unei urgenţe naţioanle, dar suntem pregătiţi să ajutăm micile afaceri locale cum putem mai bine.

Sute de maşini au fost înghiţite de viitură, iar mii de oameni au rămas blocaţi în casele înconjurate de ape.

”Am pierdut totul. Maşină de spălat, uscător, aragaz, totul. Şi totul pentru că nu am fost avertizaţi din timp să mutăm obiectele”, spune o localnică.

Autorităţile i-au îndemnat pe oameni să iasă din case doar în cazul unei urgenţe. Nu toţi au urmat însă avertismentul şi s-au aventurat cu maşinile pe străzile inundate.

”Eram la muncă în această dimineaţă, când m-a sunat fata mea şi mi-a spus să vin acasă cât mai repede posibil”, spune o altă localnică.

Ploile torenţiale au provocat şi alunecări de teren şi zeci de drumuri au fost închise. Oamenii au fost sfătuiţi să evite inclusiv călătoriile cu trenul în regiunea Sheffield.

Meteorologii britanici avertizează că multe dintre alertele de inundaţii rămân în vigoare, deşi nivelul precipitaţiilor este în scădere.