Autorităţile franceze sunt alertă după ce au evacuat insula Mont Saint-Michel, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale ţării, după ce un bărbat a ameninţat poliţia.

Autorităţile franceze au anunţat că au evacuat insula Mont Saint-Michel 'ca măsură de precauţie' după ce un bărbat a ameninţat poliţia, relatează Reuters şi AFP.

Articolul continua dupa recomandari

   Mai mulţi martori au auzit un bărbat care a lansat ameninţări la adresa forţelor de ordine după ce ajuns în această locaţie din Normandia (vest), a anunţat jandarmeria, fără a putea preciza dacă bărbatul are intenţii teroriste. 

    În jurul orei 07:45 (05:45 GMT), la bordul unui autobuz de transfer spre Mont-Saint-Michel, un ghid turistic a avertizat poliţia că un bărbat a făcut remarci ameninţătoare la adresa poliţiştilor şi a jandarmilor în timpul călătoriei. Bărbatul a fost urmărit cu ajutorul camerelor video de supraveghere ale poliţiei municipale înainte de a se pierde în mulţime. 

   Turiştii care erau cazaţi la hoteluri au fost evacuaţi fără incidente. Accesul pe insulă a fost blocat ca măsură de precauţie. Un elicopter al jandarmeriei a fost trimis pentru a survola zona.

   Mont Saint-Michel este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Franţa, cu 2,3 milioane de vizitatori în 2014, potrivit ultimelor date publicate de autorităţile locale.

Sursa: Agerpres