Magistraţii de la Curtea Coroanei din St. Albans, Anglia, l-au condamnat la trei ani de închisoare pe Ştefan Bălăceanu, un român de 24 de ani găsit vinovat de comiterea a nu mai puţin de 53 de furturi într-o perioadă de numai nouă luni.

Bălăceanu a acţionat în perioada iulie 2018 - mai 2019 şi a pus pe jar poliţiştii din aproape toată ţară, dând lovituri în numeroase locaţii precum Hertfordshire, Hampshire, Derbyshire, South Yorkshire, Kent, Leicestershire, Wiltshire, Londra, Essex, West Yorkshire, Sussex, Kent, Northamptonshire, Buckinghamshire and Cheshire.

Articolul continua dupa recomandari

Român din Anglia, condamnat la trei ani de închisoare pentru numeroase furturi

Conform Ilford Recorder, românul a fost arestat pe 22 mai, după ce oamenii legii au oprit o maşină în trafic şi l-au identificat pe Bălăceanu ca fiind unul dintre ocupanţii autoturismului.

Judecat, şi-a recunoscut faptele şi a încasat o condamnare de trei ani de închisoare.

Anchetatorii au stabilit că românul acţiona după un plan bine pus la punct. Folosea o hârtie pentru a solicita indicaţii turistice de la cetăţenii de bună credinţă, dar apoi cu foaia respectivă reuşea să sustragă bunuri, în special telefoane mobile, genţi sau portofele, fără ca proprietarii să remarce pe moment.