Sebastian, un român de 24 de ani, a fost condamnat la două luni de închisoare, cu executare, după ce a fost prins că a furat băuturi alcoolice de mii de lire sterline dintr-un magazin din Anglia.

Întreaga poveste s-a petrecut în Swindon, însă Sebastian este doar unul dintre cei cinci români care formau gruparea de hoţi şi singurul prins până acum.

Articolul continua dupa recomandari

Conform Swindon Advertiser, Sebastian a acţionat împreună cu un alt român, iar cei doi au dispărut cu băuturi alcoolice în valoare de peste 3.100 de lire sterline, fără să le achite.

Maşina lor a fost oprită pe autostradă la aproximativ o oră de la furtul comis, poliţiştii având informaţii în acest sens în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere montate în jurul magazinului unde au comis furtul.

Colegul său de infracţiuni a reuşit să fugă, însă Sebastian a fost capturat de poliţişti şi dus în faţa instanţei.

Deşi avocatul său a încercat să-i "spele" imaginea susţinând că Sebastian a venit în Anglia pentru a munci şi a renunţat la locul de muncă după ce şi-a dat seama că a fost angajat ilegal, magistraţii nu au avut milă de român şi l-au condamnat la două luni de închisoare cu executare şi plata unei amenzi de 122 de lire sterline.