Dezastrul de la Grenfell Tower este cel mai sângeros incendiu din Marea Britanie de când europenii au început să înregistreze asemenea evenimente, la începutul secolului al XX-lea, afirmă cercetători europeni, relatează The Associated Press.

Baza de date despre evenimente de urgenţă a Universităţii Catolice din Louvain, în Belgia, înregistrează informaţii despre dezastre naturale şi cauzate de om în întreaga lume.

Articolul continua dupa recomandari

Această bază de date conţine informaţii despre incendii care au avut loc din 1900 şi până în prezent.

Potrivit Universităţii, incendiul de la Grenfell Tower este mai sângeros decât incendiul de la Bradford City Stadium, în nordul Angliei, pe 11 mai 1985, soldat cu 56 de morţi.

Numărul persoanelor decedate sau dispărute şi presupuse moarte după incendiul de la Grenfell Tower a crescut la 79, a anunţat luni poliţia. Bilanţul anterior era de 58 de morţi şi dispăruţi.

Deocamdată, autorităţile au identificat cinci victime. Procesul este dificil pentru că e nevoie de fişe dentare din ţări din toată lumea.

Operaţiunile de căutare a victimelor continuă, dar poliţia a avertizat că este posibil ca o parte dintre cei care şi-au pierdut viaţa să nu poată fi identificaţi niciodată.

Autorităţile analizează în prezent fotografii şi întregistrări video pentru a stabili de la ce a început şi cum s-a extins incendiul.