Update 21:04: Intervenţia pompierilor a fost un eşec. Nu au cum să ajungă la partea în care arde catedrala. Flăcările se răspândesc la întreaga clădire, Notre Dame ar putea fi mistuită în întregime de foc şi făcută scrum.

Update 20:41: Flăcările au cuprins turla catedralei şi au mistuit-o. Focul e complet scăpat de sub control şi se răspândeşte rapid. Există riscul să fie distrusă complet catedrala care e veche de 850 de ani. Apar noi imagini devastatoare de la faţa locului.

Articolul continua dupa recomandari

Flăcări imense la Notre DameVezi 2 imagini în Galerie

Update 20:30: Notre Dame este cel mai vizitat monumet istoric din Europa. Pompierii au anunţat că flăcările au cuprins podul catedralei, fără să poate spune cît de mult e afectată clădirea.

Update 20:27: "Un incendiu important în curs de desfășurare la Notre Dame, trebuie să rămânem departe și să evacuăm zona și să lăsăm salvatorii să intervină", a scris prim-viceprimarul orașului Paris, Emmanuel Grégoire, pe twitter. Un apel a fost trimis câteva minute mai târziu de la sediul poliției din Paris.

Update 20:25: Poliţia franceză a primit apelul de incendiu la ora locală 18:50. Nu se cunoaşte în acest moment cauza lui.

Un incendiu uriaş a cuprins luni seara catedrala Notre Dame, din Paris. Partea superioară a clădirii a fost cuprinsă de flăcări.

Fumul care se ridică deasupra celei mai celebre catedrale din Franţa poate fi văzut de la câţiva kilometri distanţă.

Ştire în curs de actualizare