Un incendiu uriaș de vegetație a izbucnit pe Insula Evia, din Grecia. Flăcările au ars atât de intens, încât fumul a ajuns până în capitala Atena, aflată la peste 100 de kilometri distanță.

Mai bine de 227 de pompieri, ajutați de cinci elicoptere și alte șase avioane, se luptă cu incendiul.

Articolul continua dupa recomandari

Focul a izbucnit în cursul zilei de luni, însă fumul dens a curprins plaja din Chalkida abia în cursul acestei dimineți.

O mănăstire și două sate ce se află în calea flăcărilor au fost evacuate. Din primele informații, nu s-au înregistrat victime omenești.

Pe imaginile filmate de un turist român aflat în vacanță se poate observa cum mai multe avioane survolează zona și se alimentează cu apă direct din mare, în încercarea de a opri răspândirea flăcărilor.

Potrivit Reuters, nu mai puțin de 182 de incendii au fost stinse doar în ultimele trei zile.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecție Civilă a actualizat zonele cu un risc ridicat de incendii de vegetație (grad 4 din 5), pentru data de 13 august 2019, pe fondul intensificarii vântului și a temperaturilor ridicate, pentru: Attica, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Viotia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Skyros.