O fostă angajată a Primăriei Kensington and Chelsea, care a furat 62.000 de lire sterline (70.000 de euro) din fondul destinat victimelor incendiului de la Grenfell Tower, a cheltuit banii pe jocuri de noroc, vacanțe în străinătate, dar și pe un vibrator.

Jenny McDonagh (39 de ani) a fost condamnată la cinci ani și jumătate de închisoare, după ce a sustras 62.000 de lire sterline din fondurile destinate supraviețuitorilor incendiului de la Grenfell Tower, potrivit mirror.co.uk.

Articolul continua dupa recomandari

Jenny McDonagh a comis frauda, folosindu-se de poziția ei de director financiar în cadrul echipei create de Consiliul local Kensington and Chelsea pentru gestionarea situației victimelor incendiului din 14 iunie 2017. 

Vezi 3 imagini în Galerie

În cadrul procesului, procurorii au dezvăluit că femeia de 39 de ani a folosit 32.000 de lire sterline pentru jocurile de noroc, fiind un jucător împătimit, pierzând 16.000 de lire sterline.

Restul banilor au fost folosiți pentru vacanțe la Paris, Los Angeles, Dubai sau Irlanda, într-un interval de cinci luni, dar și pentru cheltuieli în restaurante, magazine de lux sau pentru obiecte precum un vibrator de 48 de lire sterline.

Vezi 3 imagini în Galerie

Jenny McDonagh a recunoscut, în timpul procesului, că a mai comis o fraudă din fondurile sistemului național de sănătate din Marea Britanie (NHS), faptă comisă în perioada ianuarie - mai 2016.

Pentru cele două capete de acuzare, tânăra de 39 de ani a fost condamnată la cinci ani și jumătate de închisoare.

Incendiul devastator de la Grenfell Tower a curmat viața a 72 de persoane, sute de oameni rămânând fără adăpost.

Supraviețuitorii au putut opta pentru a primi despăgubiri sub forma unor plăți în conturile lor sau sub forma unor carduri cu bani, pe care le puteau folosi.