O întreagă familie, 5 oameni, inclusiv un copil, au fost găsiţi morţi în apartamentul în care locuiau. Cineva a dat foc şi a blocat ieşirile. Patru adulţi şi un copil au murit marţi dimineaţa în incendiul apartamentului lor, în centrul oraşului Pau, Franţa, au anunţat pompierii, relatează AFP.

”Cinci persoane, inclusiv un copil, au murit într-un incendiu într-un apartament situat la etajul unu al unei reşedinţe cu patru etaje în centrul oraşului”, au declarat pompierii pentru AFP, confirmând o informaţie dezvăluită de publicaţia La République des Pyrénées.

Articolul continua dupa recomandari

 În apartament, conform vecinilor, locuia un cuplu de spanioli şi copilul lor, iar în seara de luni aveau în vizită două rude.

Pompierii au fost alertaţi către ora locală 6.40 (7.40, ora României) şi au procedat la evacuarea a aproximativ 30 de rezidenţi.

Potrivit primelor elemente, pompierii au fost chemaţi de o persoană ”care nu putea să deschidă uşa apartamentului în care a avut loc incendiul şi care era îngrijorată pentru că a văzut sânge curgând pe marginea unei ferestre a apartamentului”, au precizat salvatorii.

Potrivit aceleiaşi surse, ”atunci când am ajuns în apartament, ardea o canapea”.

În acest apartament au fost găsiţi cei patru adulţi şi copilul, ale cărui vârstă şi sex nu au fost precizate, morţi.

Incendiul, care a mobilizat aproximativ 20 de pompieri, a fost ”rapid controlat”. ”El este stins acum”, au precizat pompierii.

Poliţia judiciară a fost sesizată.