Opt bărbați au murit, duminică dimineața, în urma unui incendiu izbucnit la un centru pentru persoane cu handicap psihic din Cehia.

Potrivit nova.cz, incendiu a izbucnit în jurul orei 5 dimineața. Toate victimele de la centrul din orașul Vejprty, aflat lângă granița cu Germania, sunt adulţi.

Articolul continua dupa recomandari

"În total, au fost victime ale incendiului 38 de persoane, iar dintre acestea opt au murit din nefericire", a declarat Prokop Volenik, purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

30 de persoane au ajuns la spital, dintre care una este în stare critică şi trei au răni grave.

"Incendiul a izbucnit în secţia pentru bărbaţi a centrului pentru persoane cu handicap psihic", a precizat Jirka Gavdunova, primarul localităţii.

Premierul ceh Andrej Babiš a venit la fața locului

După izbucnirea incendiului, locuitorii din Vejprty au încercat să îi ajute pe cei din centru. "Şi primarul adjunct a intrat în clădirea în flăcări ca să ajute oamenii. El este acum la spital sub observaţie", a adăugat primarul.

Edilul a menţionat că persoanele din centru au libertatea de a se plimba prin oraş când doresc şi că în centru există detectoare de incendiu doar în toaletele folosite ca fumoar. "Nu ar trebui să fim atât de binevoitori cu oameni care au vârsta psihică de şase până la 12 ani", a mai afirmat Jirka Gavdunova.

Poliţia a anunţat că neglijenţa criminală este cauza incendiului. La operaţiunile de salvare au participat şi două ambulanţe din Germania.