Şapte persoane au fost ucise, dintre care cinci pompieri, în incendiul produs sâmbătă la o uzină de electronice la Taoyuan, în nord-vestul Taiwanului, potrivit pompierilor.

Incendiul s-a propagat în clădirea de opt etaje a unei uzine ce fabrică circuite imprimate, situată într-un cartier industrial din Taoyuan.

Articolul continua dupa recomandari

Şapte pompieri au fost blocaţi de bucăţi mari de resturi căzute în timpul incendiului, în timp ce căutau victime. Ei au fost salvaţi duminică, dar numai doi au supravieţuit.

Doi muncitori originari din Thailanda au fost de asemenea ucişi.

Alţi şapte pompieri au fost răniţi, dintre care cinci suferă de arsuri produse de un lichid neidentificat, au adăugat pompierii.

Au fost găsite de asemenea urme de motorină şi produse chimice toxice la locul incendiului.

Acest incident este cel mai recent dintr-o serie de accidente la fabricile din Taiwan, ridicând întrebări cu privire la normele de siguranţă aplicate în industrie.

O rafinărie a grupului public CPC Corporation, de asemenea la Taoyuan, a fost cuprinsă în ianuarie de un incendiu imens ce nu a făcut răniţi.

Zece muncitori vietnamezi au fost ucişi în decembrie în incendiul unei uzine din Taoyuan, care s-a declanşat în miezul nopţii.

Muncitorii dormeau într-un dormitor ilegal instalat în fabrică, ilustrând condiţiile de trai uneori periculoase ale lucrătorilor migranţi din insulă.

Sursă: Agerpres