Până acum şase oameni au pierit în flăcările care au distrus peste 300 de locuinţe şi sute de alte clădiri. Incendiul este controlat doar în proporţie de cinci la sută, iar pompierii nu cred că-l vor putea învinge decât peste câteva săptămâni.

Cea de-a şasea victimă a incendiului din nordul Californiei este un bărbat surprins de flăcări în propria sa casă. Spera să o poată apăra de foc, deşi autorităţile îi ceruseră să o părăsească pentru a se pune la adăpost.

Articolul continua dupa recomandari

Printre celelalte victime se numără doi copii şi străbunica lor, care încercase, şi ea, să-i protejeze. Şi-a pierdut viaţa şi un bărbat care continua să lupte alături de pompieri la vârsta de 81 de ani. Incendiul a distrus până acum vegetaţia pe mai bine de 36.000 de hectare.

Iar acesta este doar cel mai puternic dintre sutele de focuri de pădure înregistrate, în prezent, în California. O femeie spune că locuinţa ei a scăpat de flăcări doar pentru că toată vegetaţia din jur arsese deja, la un alt incendiu.

Din cauza încălzirii climei incendiile de vegetaţie din California sunt, în ultimii ani, tot mai frecvente, iar evoluţia lor, mai greu de prevăzut.