Încă un român poate fi condamnat pe viaţă, pentru o crimă comisă în Anglia. Şi-a încuiat victima înjunghiată în apartament, lasând-o să moară. Apoi şi-a cumpărat un bilet de avion şi a zburat în România, în mai puţin de 24 de ore de la omor.

Andrei Ilie, 22 de ani, l-a înjunghiat pe Masoud Esmailian pe 25 august 2015, proprietarul unei pizzerii din West Bromwich, apoi l-a încuiat în apartament, fiind încă în viaţă, şi l-a lăsat să moară. Românul a furat bani din casă şi şi-a schimbat încălţămintea plină de sânge cu o pereche de pantofi ai victimei, de la care a luat şi un tricou curat.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţia a descoperit la locul crimei tricoul ucigaşului cu ADN-ul lui pe el. După crimă, Ilie a cumpărat de la Birmingham cu 95 de lire un bilet de avion spre Bucureşti, unde a zburat în aceeaşi noapte.

În România era condamna tpentru două jafuri şi a ajuns direct la închisoare, de unde a fost extrădat în Marea Britanie, pentru proces. Juriul a deliberat 19 ore şi joi a decis că Ilie e vinovat de crimă cu premeditare. Încă nu s-a stabilit dacă e vinovat şi de jaf. Dar circumstanţele crimei îi vor aduce, cel mai probabil, o condamnare pe viaţă.

Vezi 2 imagini în Galerie

Ilie lucra de mai puţin de o săptămână pentru victima lui, care-l angajase permanent, după ce timp de două luni spala uneori vasele, românul neavând nicio sursă de venit. În faţa juraţilor, românul a susţinut că de fapt s-a apărat atunci când victima s-a i-a făcut avansuri sexuale, dar pledoaria nu i-a convins pe cei care l-au găsit vinovat.

Mai ales că poliţia a descoperit faptul că arma crimei, un cuţit, fusese adus de român, nu era din casa în care l-a ucis pe angajatorul său. L-a lovit pe acesta de mai multe ori în piept, dar raportul medico-legal a stabilit că moartea a survenit la mai mult de o oră după înjunghiere.

După ce l-a încuiat în apartament, Ilie a aruncat cheia într-un tomberon, sperând că victima sa va fi găsită cât mai târziu.