Un caz zguduitor este prezentat de presa din Marea Britanie, caz relatat în cadrul unei conferințe pe tema persecuției creștinilor care a avut loc la New York, potrivit frip.ro.

Despre actele de barbarie la care sunt supuși creștinii le- a vorbit americanilor Jacqueline Isaac, o avocată pentru drepturile omului, vicepreședintă a organizației Roads of Success. Ea a dat ca exemplu un caz zguduitor din orașul irakian Mosul, stăpânit de jihadiști, în care o fetiță de 12 ani a murit în casa incendiată de ISIS, cerându-i mamei sale, cu ultimele puteri, să îi ierte pe criminali.
Jihadiștii ISIS a ajuns la casa acestei familii de creștini, cerându-le să se convertească la islam, sau, in caz contrar, să plătească taxa religioasă, Jaziya.

Articolul continua dupa recomandari

“Combatanții ISIS merg din ușă-n ușă și au ajuns și la ușa acestei familii, unde i-au spus femeii: fie plătești Jaziya’, fie pleci!”, a povestit Jacqueline Isaac. Femeia le-ar fi răspuns că le plătește în câteva secunde, după ce își scoate fetița din baie.

Jihadiștii i-au spus că nu are “câteva secunde”. Și, fără să stea prea mult pe gânduri, i-au dat foc casei , cu o torță, începând cu baia.

Flăcările au cuprins toată casa, iar fetița și mama ei au reușit să iasă din ea. Doar că micuța, care avea arsuri grave pe tot corpul, a murit la spital, în brațele mamei. Iar ultimele ei cuvinte au fost: “Iartă-i!”