Cei care şi-au dorit dintotdeauna să devină magicieni au, acum, posibilitatea să-şi îndeplinească visul! Şi nu oricum. Pot deveni profesionişti cu acte în regulă. Doar dacă studiază acolo unde trebuie. Mai precis, în Franţa, unde a fost acreditată prima şcoală de magie.

De la trucurile cu bancnote, la cele cu cărţi de joc sau iluzii optice, elevii exersează din greu pentru a deveni magicieni. Cursurile au loc în subsolul unei clădiri medievale din Paris, iar şcoala veche de mai bine de trei decenii este acum recunoscută oficial de Ministerul Muncii din Franţa.

Articolul continua dupa recomandari

Cursurile nu se rezumă doar la trucuri. Elevii sunt pregătiţi pentru toate aspectele carierei de magician.

ALEXANDRIA DUVIVIER, magician profesionist şi profesor: Lucrăm şi din punct de vedere psihologic, ca să înţelegem audienţa, cum să ne exprimăm, când să improvizăm. Sunt o mulţime de aspecte care trebuie luate în calcul. Bineînţeles, e nevoie şi de practică. Vorbim despre 2.500 - 3.000 de ore de muncă.

Cursul de magician are - în total - 550 de ore de predare şi un preţ pe măsură. Aproape 20 de mii de euro. Însă recunoaşterea diplomei de către stat, le oferă elevilor posibilitatea de a solicita finanţare din partea Guvernului.