Un om a murit şi alţi 5 au fost răniţi după ce un bărbat a deschis focul în faţa blocului în care locuia. După atac, agresorul s-a ascuns în imobil, unde s-a sinucis la câteva ore după ce clădirea a fost înconjurată de poliţişti şi jandarmi. Motivul atacului din localitatea corsicană Bastia rămâne necunoscut, dar anchetatorii exclud pista teroristă.

Starea de panică a durat câteva ore ore în cartierul Montesoro din Bastia. 

Articolul continua dupa recomandari

Haosul a început când bărbatul, care se pare că este un funcţionar public local în Corsica, a atacat cu o lamă mai multe persoane aflate pe stradă. Ulterior, individul de aproximativ 60 de ani a tras mai multe focuri de armă.

Atacatorul s-a baricadat apoi în locuinţa sa, luând, se pare, doi ostatici. La scurt timp, poliţia şi jandarmeria au instaurat un perimetru de securitate, însă abia după lăsarea întunericului criza s-a încheiat.

În cele din urmă, după asaltul forţelor de intervenţie, trupul atacatorului a fost găsit în locuinţa sa, fără suflare.

Christophe Castaner, ministru de interne al Frantei: Un fanatic a ucis o persoană şi a rănit grav alte 5, dintre care un poliţist. Asasinul a fost găsit. S-a sinucis.

Din primele informaţii, bărbatul mai fusese condamnat de două ori în trecut pentru violenţă armată. Primarul din Bastia a transmis că locatarii imobilului au fost evacuaţi şi instruiţi să îşi petreacă noaptea în hoteluri sau la rude, pentru a permite poliţiei să facă cercetări în clădire.

Motivul din spatele acestui atac rămâne necunoscut, dar anchetatorii au respins posibilitatea unui act de terorism.