O fetiţă de 5 ani din Filipine a impresionat internauţi din întreaga lume, după ce o înregistrare de trei minute postată pe Facebook o arată cum îşi ghidează tatăl orb pe drumul spre fermă de nuci de cocos din Filipine, unde munceşte din greu ca să-şi câştige existenţa.

Fetiţa, pe nume Jenny, a devenit ajutorul de nădejde al tătălui său, Pepe “Dodong” Nelson, şi îi arată zi de zi pe unde trebuie să meargă spre ferma unde lucrează, cu ajutorul unui băţ. Cu ajutorul copilului său, bărbatul reuşeşte să câştige echivalentul a şase dolari pentru o zi de muncă, pe parcursul căreia se urcă în aproximativ 60 de copaci.

Articolul continua dupa recomandari

Jenny îşi aşteaptă tatăl să-şi termine programul, de la 8:00 dimineaţa la 16:00 după-amiaza, după care merg împreună acasă.

După ce videoclipul a devenit viral, o fundaţie umanitară, ABS-CBN Foundation, i-a căutat pe cei doi, iar tatăl a fost dus la un spital pentru investigaţii medicale. În prezent se încearcă găsirea unei soluţii pentru a le face viaţa mai uşoară.

Reprezentanţii Fundaţiei ABS-CBN au anunţat că bărbatul a fost diagnosticat cu dezlipire de retină şi retinită pigmentară, un cumul de condiţii ereditare caracterizate de pierderea progresivă a vederii periferice şi dificultăţi ale vederii nocturne, cu evoluţie posibilă spre orbire.

sursa: adevarul.ro