Grav accident feroviar în apropiere de Barcelona, unde două trenuri s-au ciocnit frontal. Un om a murit, alţi patru sunt în stare gravă şi, în total, aproape o sută de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. O defecţiune a sistemului de semnalizare s-ar putea afla la originea dezastrului, spun autorităţile. În regiune locuiesc şi mulţi români, dar până în prezent nu se ştie dacă unii dintre ei se aflau printre pasagerii celor două trenuri. 

Accidentul s-a produs la nord de Barcelona, pe un sector de cale ferată dublă. Deoarece circulau în direcţii opuse, cele două trenuri nu ar fi trebuit să se afle pe aceeaşi linie. Ancheta urmează să stabilească de ce unul dintre ele a fost dirijat greşit. Când şi-au dat seama, mecanicii au acţionat frânele, dar era prea târziu. Impactul a fost deosebit de puternic.

Articolul continua dupa recomandari

Accidentul s-a soldat cu moartea unuia din mecanici, o femeie de 26 de ani. În cele două trenuri se aflau aproximativ 400 de pasageri. Majoritatea răniţilor au suferit contuzii sau atacuri de panică, dar 20 dintre ei au fost transportaţi la spital.

Circulaţia feroviară a fost suspendată şi, cu siguranţă, nu va fi reluată decât peste câteva zile, deoarece va fi nevoie de timp pentru îndepărtarea trenurilor avariate.

Şeful guvernului autonom catalan s-a deplasat la locul accidentului, iar premierul Spaniei şi numeroşi alţi oameni politici şi-au exprimat solidaritatea cu familia victimei şi cu răniţii. Pe acelaşi sector de cale ferată s-a mai produs, acum trei luni, un accident soldat, de asemenea, cu o victimă. Cauza a fost, atunci, o alunecare de teren, provocată de ploile abundente.