Casele au fost distruse, drumurile au fost blocate iar sute de copaci au fost smulşi din rădăcină. Autorităţile au sfătuit locuitorii să rămână la adăpost până vor fi evaluate pagubele materiale. Chiar şi aşa mii de oameni s-au mobilizat şi au început opreaţiunea masivă de curăţenie.

În nord-estul Australiei, peisajul este dezolant. Uraganul care s-a abătut asupra statului Queensland a lăsat 63 de mii de oameni pe întuneric, a distrus case şi culturi. A fost nevoie să fie mobilizată armata pentru a elibera şoselele blocate de copacii smulşi din rădăcini şi stâlpii de electricitate puşi la pământ de violenţa rafalelor.

Articolul continua dupa recomandari

Deşi aeroporturile au fost redeschise în Queensland, sunt încă zeci de curse anulate. Afectaţi sunt şi agricultorii care au estimat pagubele la 765 de milioane de dolari. Aproximativ 30.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, dar şi afacerile locale. Întorşi acasă, priveliştea i-a îngrozit.

Uraganul a fost degradat la nivel de furtună tropical dar pericolul nu a trecut. Autorităţile monitoriezază atent situaţia din Nord unde există pericol major de inundaţii.