Zeci de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, în urma unui incendiu de vegetaţie care face ravagii în sudul Californiei.

Câteva mii de case au primit ordinul de evacuare obligatorie în oraşele Ventura şi Santa Paula, situate la 115 kilometri nord de Los Angeles.

Articolul continua dupa recomandari

Alimentat de rafale de vânt puternice, sinistrul a cuprins 12.500 hectare în câteva ore. Pompierii au avertizat că incendiul avansează atât de rapid, încât le este imposibil să-l controleze. 

Un pompier a fost rănit, au anunţat autorităţile, care au precizat că 150 de structuri au fost distruse, iar peste 260.000 de persoane au rămas fără curent electric.

Un spital de boli mentale şi un bloc de apartamente s-ar afla între clădirile care au ars.

Sute de pompieri au intervenit pentru a controla incendiul - numit Thomas Fire - însă comandanţii lor au recunoscut că purtau o bătălie pierdută.

”Perspectivele controlării (incendiului) nu sunt bune. Mama natură va decide”, a declarat şeful pompierilor din comitatul Ventura Mark Lorenzen.

Incendiu devastator in sudul Californiei

Incendiile de vegetaţie nu sunt un lucru neobişnuit în această perioadă a anului, iar unele dintre cele mai distrugătoare în California au avut loc, istoric vorbind, din octombrie şi până la începutul lui decembrie, potrivit meteorologului BBC Peter Sloss.

Sursa: News.ro