Aproximativ 700 de copii erau blocaţi luni-după-amiaza în două şcoli primare din Theix (Morbihan), în nord-vestul Franţei, din cauza unui incendiu la o benzinărie situată în apropierea localităţii, care provoacă explozii ale unor butelii de gaz, potrivit Jandarmeriei şi primăriei, relatează AFP.

Cartierul era izolat de către jandarmi, care se tem de o ”propagare la rezervoare de combustibil”, însă nicio personaă nu a fost semnalată ca rănită luni după-amiaza.

Articolul continua dupa recomandari


Theix (56). Explosions dans une station-service de Letelegramme

Către ora locală 15.00 (16.00, ora României), ”a izbucnit un foc într-un şantier, după care s-a extins la un gard viu şi a atins benzinăria Carrefour Market", a declarat pentru AFP grupul de jandarmi din Morbihan.

Pompierii nu puteau să intervină pentru moment, iar instalaţia era zguduită de explozii ale unor butelii de gaz stocate în staţie. Însă rezervoarele de carburant sunt cele care le îngrijorează pe autorităţi.

Potrivit lui Franck Gaillard, un ales municipal însărcinat cu afaceri şcolare, cele două şcoli primare situate în apropiere au fost închise, iar cei aproximativ 700 de copii blocaţi înăuntru.

În ceea ce priveşte supermarketul, ”s-a închis cu clienţii înăuntru”, a precizat jandarmeria, care a trimis aproximativ 50 de jandarmi să izoleze zona.

Comuna Theix-Noyalo, cu aproximativ 7.000 de locuitori, se află la cinci kilometri sud-est de Vannes.

Sursa: News.ro, Le Telegramme