Cutremurul cu magnitudinea de 6,2 produs miercuri dimineaţă în centrul Italiei, lângă Perugia, a lăsat în urmă oraşe în ruină şi fără electricitate şi zeci de morţi.

Protecţia Civilă a anunţat că printre victime se numără mulţi copii. De asemenea, sunt câteva sute de răniţi. “Este ca în infernul lui Dante”, a declarat unul dintre italienii care participau la operaţiunile de salvare.

Articolul continua dupa recomandari

Preşedintele italian Sergio Mattarella a făcut apel la cetăţeni să dea dovadă de solidaritate, într-un “moment de durere”, faţă de cei afectaţi de seismul puternic produs miercuri dimineaţă în centrul ţării şi a pledat pentru “responsabilitate comună”.

Vezi şi Încă un român şi-a pierdut viaţa în cutremurul din Italia. Bilanţul a ajuns la cel puţin 247 de morţi

Mattarella a mulţumit autorităţilor şi agenţiilor locale – poliţiei, departamentului de pompieri şi forţelor armate – precum şi voluntarilor, pentru eforturile pe care le-au depus în timpul operaţiunilor de salvare.

“Prioritatea numărul unu este să angajăm toate forţele pentru a salva vieţi, a-i îngriji pe răniţi şi a asigura cele mai bune condiţii pentru persoanele rămase fără adăpost”, a declarat şeful statului italian. El a spus că, în curând, eforturile se vor îndrepta către reconstrucţia centrelor distruse care să permită reluarea activităţilor.

La rândul său, şeful guvernului, Matteo Renzi, a dat asigurări că autorităţile acţionează pentru “a nu lăsa pe nimeni singur, nicio familie”.