Imagini incredibile au fost surprinse la scurt timp după ce un individ a intrat cu o furgonetă în mulțime, în centrul orașului Toronto, din Canada.

Într-un video publica pe Twitter, se poate observa cum suspectul amenință de mai multe ori cu arma un polițist, pentru ca acesta să tragă asupra lui.

Articolul continua dupa recomandari

Deși, atacatorul susține că are un pistol în buzunar, ofițerul canadian nu răspunde provocării acestuia, strigându-i doar să se arunce la pământ.

 

Suspectul în acest caz a fost arestat de poliție, la scurt timp după ce a intrat cu o furgonetă albă în pietoni pe o stradă din centrul orașului Toronto.

Incidentul a avut loc la aproximativ 30 de kilometri de centrul oraşului, unde miniştrii de Externe ai statelor membre ale Grupului Celor Şapte (G7) ţări industrializate - Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia şi Statele Unite - s-au întâlnit luni.

La hotelul Intercontinental, unde s-au întâlnit miniştrii G7, nu s-a observat vreo consolidare a măsurilor de securitate.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat o anchetă. 

”Culegem în continuare informaţii şi imediat ce putem vom împărtăşi mai multe informaţii cu canadienii”, a declarat Trudeau pentru presă la aproximativ o oră după aflarea veştii incidentului.

Un post de radio local anunță cel puțin 5 morți și 7 răniți, însă autoritățile au indicat doar un număr de cel puțin opt răniți, fără a preciza gravitatea rănilor suferite de aceștia.