Imagini incredibile au fost surprinse la scurt timp după ce un individ a intrat cu o furgonetă în mulțime, în centrul orașului Toronto, din Canada.

Într-un video publica pe Twitter, se poate observa cum suspectul amenință de mai multe ori cu arma un polițist, pentru ca acesta să tragă asupra lui.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 2 imagini în Galerie

Deși, atacatorul susține că are un pistol în buzunar, ofițerul canadian nu răspunde provocării acestuia, strigându-i doar să se arunce la pământ.

Suspectul în acest caz a fost arestat de poliție, la scurt timp după ce a intrat cu o furgonetă albă în pietoni pe o stradă din centrul orașului Toronto.

Incidentul a avut loc la aproximativ 30 de kilometri de centrul oraşului, unde miniştrii de Externe ai statelor membre ale Grupului Celor Şapte (G7) ţări industrializate - Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia şi Statele Unite - s-au întâlnit luni.

La hotelul Intercontinental, unde s-au întâlnit miniştrii G7, nu s-a observat vreo consolidare a măsurilor de securitate.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat o anchetă. 

”Culegem în continuare informaţii şi imediat ce putem vom împărtăşi mai multe informaţii cu canadienii”, a declarat Trudeau pentru presă la aproximativ o oră după aflarea veştii incidentului.

Un post de radio local anunță cel puțin 5 morți și 7 răniți, însă autoritățile au indicat doar un număr de cel puțin opt răniți, fără a preciza gravitatea rănilor suferite de aceștia.