Sute de oameni s-au adunat pentru a-i aduce un omagiu adolescentei care s-a sinucis la doar 14 ani din cauza unor mesaje primite pe Facebook, scrie Daily Mirror.

Săptămâna trecută, Amy "Dolly" Everett, devenită faimoasă în Australia la vârsta de 6 ani, după ce a filmat mai multe reclame pentru producătorul de pălării Akubra, și-a pus capăt zilelor la doar 14 ani, din cauza mesajelor primite pe rețelele de socializare, potrivit familiei.

Articolul continua dupa recomandari

Fata a fost incinerată, iar în memoria ei a fost organizată o ceremonie la care au participat sute de persoane.

Oamenii s-au îmbrăcat cu haine în nuanța de albastru preferată de Amy "Dolly" Everett, imaginile surprinse la ceremonie fiind emoționante.

Într-un mesaj postat în urmă cu câteva zile, tatăl modelului de doar 14 ani a povestit pe Facebook drama prin care a trecut fiica sa. Tick Everett nu a oferit detalii privind tipul de mesaje pe care le primea fiica sa, spunând doar că Amy și-a pus capăt zilelor pentru că dorea să scape de "răul din această lume".

"Aceste zile au fost un exemplu pentru cum trebuie folosit social-media, dar și un exemplu pentru cum nu trebuie folosit. Dacă vom putea ajuta ca alte vieți prețioase să nu fie pierdute și ca suferința altora să fie oprită, atunci viața lui Dolly nu se va fi pierdut în van. Știu că unii consideră sinuciderea un act de lașitate, dar vă asigur că aceia nu au nici măcar jumătate din puterea pe care a avut-o frumosul meu înger. Doll a avut puterea de a face ceea ce trebuia făcut pentru a scăpa de răul din această lume. Din păcate, Dolly nu va ști niciodată durerea și golul pe care le-a lăsat în urmă. Spunând asta, am câteva mesaje. 

Mai întâi, dacă din întâmplare, oamenii care credeau că tot ceea ce spun este o glumă și s-au crezut superiori prin actele de bullying și hărțuire văd această postare, îi rog să vină la înmormîntare și să fie martorii cumplitei distrugeri pe care au provocat-o. 

Al doilea mesaj este pentru cei puternici: haideți să punem capăt hărțuielilor oriunde în lumea asta. Există o vorbă care spune: "nu știi ce ai până nu-l pierzi"", este mesajul scris de tatăl adolescentei model.

La rândul lor, responsabilii companiei Akubra au transmis un mesaj de condoleanțe, cerând lansarea unei campanii în numele lui Amy pentru stoparea acestui fenomen.