Articolul continua dupa recomandari

In 2006, chiar in fata Adunarii Generale a ONU, Hugo Chavez l-a numit "diavol" pe presedintele George Bush: „Diavolul a fost aici ieri. Chiar aici! Inca miroase a sulf”.

Nu a fost singura data cand presedintele Venezuelei l-a atacat dur pe fostul lider de la Casa Alba: “George W. Bush. Esti un magar, domnule Bush. Lasule, asasinule! Ai comis un genocid! Esti un alcoolic, un betiv”.

Si cu regele Spaniei a avut ceva de impartit liderul de la Caracas: “El desconsidera Venezuela oriunde se duce". "De ce nu taci?”, i-a raspuns monarhul.

Iubit de cei mai multi venezueleni Hugo Chavez a fost la un pas sa-si piarda fotoliul de presedinte inainte sa ajunga celebru. In 2002, rivalii au pus la cale o lovitura de stat, care a esuat dupa cateva zile.

Si planuia sa fie rege pentru multi ani. A spus-o chiar el, anul trecut, in ziua in care a implinit 57 de ani: “Cu voia lui Dumnezeu si cu ajutorul vostru voi guverna de acum si pana in 2031”.

Dar cancerul n-a mai avut rabdare cu Hugo Chavez.

“Cand acest corp nu va mai fi, Chavez nu va pieri, pentru ca Chavez nu mai sunt eu. Chavez este in strada si a devenit poporul. A devenit o esenta nationala”, spunea presedintele venezuelean.