Hillary Clinton a intrat în istorie, devenind prima femeie care candidează la preşedinţia Statelor Unite. Convenţia partidului democrat a nominalizat-o, oficial, noaptea trecută, pe fosta Primă Doamnă drept candidată la Casa Albă, în alegerile din noiembrie.

Într-o atmosferă de unitate regăsită după o primă zi haotică a convenţiei, fosta Prima Doamnă şi fosta şefă a diplomaţiei americane a obţinut învestitura partidului său, în urma unei încercări soldate cu un eşec în urmă cu opt ani împotriva lui Barack Obama.

Articolul continua dupa recomandari

"Este istoric", a declarat foarte emoţionată senatoarea Tammy Baldwin din Wisconsin, prima femeie care şi-a recunoscut orientarea homosexuală şi a fost aleasă în Senat. "Încă nu am conştientizat pe deplin evenimentul", a declarat ea pentru AFP.

"Hillary" va accepta oficial nominalizarea joi seara, la închiderea Concenţiei Democrate, după care va pleca în campanie, de a doua zi, împreună cu partenerul ei de cursă Tim Kaine, cu speranţa că îl va învinge pe 8 noiembrie pe republicanul Donald Trump.