Considerat faţa modernă a Familiei Regale Britanice, nonconformistul Prinţ Harry zguduie din temelii cutumele din Regat. Cu un umor debordant moştenit de la Prinţesa Inimilor, cu răzvrătirea împotriva regulilor de la Palat, dar cu o inimă generoasă în care e loc pentru toţi orfanii din Commonwealth, cel de-al şaselea moştenitor al Coroanei Britanice a răpit inima unei femei care sparge tiparele de secole ale prinţeselor britanice: o actriţă divorţată şi de culoare. Începând de astăzi, Harry nu mai este prinţ, ci Duce. Este cel mai înalt titlu al nobilimii britanice, oferit în dar, nepotului ei, de Regina Elisabeta a II-a. 

Pentru Henry Charles Albert David, pe scurt Harry, cum l-a alintat mama sa, din prima clipă, burlăcia s-a încheiat. Este al şaselea în linia de succesiune la tron şi faţa modernă a Familiei Regale Britanice.

Articolul continua dupa recomandari

Prinţul nonconformist

S-a născut pe 15 septembrie 1984 şi a crescut în bătaia camerelor de luat vederi. Nu a fost fetiţa pe care şi-o dorea Prinţul Charles, dar a ajuns să fie răsfăţatul Prinţesei Diana. Spre deosebire de fratele lui, Harry a reuşit mereu să atragă atenţia, încă de la primele sale apariţii. 

Diana i-a lăsat moştenire umorul ei, nonşalanţa, nonconformismul şi aerul rebel. Tot ea a vrut să-l educe şi dincolo de zidurile palatelor: Prinţesa Inimilor şi-a dus copiii în vizite la clinici pentru bolnavi de SIDA sau în adăposturi pentru oamenii străzii. Divorţul părinţilor a fost prima lovitură pe care copilul Harry a primit-o. Iar la doar un an distanţă, în 1997, a urmat moartea subită a mamei sale.

Vezi 5 imagini în Galerie

Presa nu a fost mereu îngăduitoare cu rebelul Harry. La 17 ani, ţinea prima pagină a ziarelor. După absolvire, şi-a luat un an de pauză şi a plecat în Australia, Lesotho sau Argentina. A muncit la o fermă de vite şi a făcut voluntariat. Îşi dorea să scape de la Palat şi chiar să iasă din Familia Regală. Armata a fost scăparea. Se întâmpla în 2005.

Vezi 5 imagini în Galerie

10 ani a lucrat în armată. A avut două misiuni, în linia întâi, în Afganistan şi a devenit pilot de avioane militare. La 27 de ani, a ajuns, însă, din nou sub tirul jurnaliştilor, când a apărut gol pe prima pagină de ziar. 

Lipsa de inhibiţii şi dorinţa de a fi mereu altfel decât cei din familia regală le-au atras atenţia şi pretendentelor. Prima dragoste a lui Harry, şi cea mai zbuciumată, a fost avocata Chelsey Davy, fiica unuia dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Zimbabwe. Idila cu o altă actriţă, Cressida Bonas, l-a ţinut, din nou, în atenţia publică. 

Harry face marele pas

Prinţul Harry patronează acum numeroase organizaţii non-guvernamentale. Este şi Ambasador al tineretului pentru Commonwealth. În 2014 a lansat Jocurile INVICTUS. 

Vezi 5 imagini în Galerie

Prinţul Harry şi Meghan Markle au avut prima apariţie oficială, în calitate de cuplu, tot la deschiderea Jocurilor Invictus, de anul trecut. 

"Faptul că am reuşit să mă îndrăgostesc de Meghan într-un timp atât de scurt, a fost un semn că toate astrele s-au aliniat", spune Harry.

Vezi 5 imagini în Galerie

După 18 luni de poveste, prinţul de 32 de ani s-a decis să facă marele pas.

"A fost foarte reconfortant să ajungi să cunoşti pe cineva care nu e neapărat din cercul tău, care nu ştia prea multe despre mine, eu nu ştiam mai nimic despre ea", mărturiseşte prinţul.

Conform tradiției, Regina Elisabeta l-a înnobilat pe nepotul său, chiar în ziua nunţii, oferindu-i un ducat.