Potrivit declaraţiilor lui Ilse Van de Keere, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Bruxelles Capitale-Ixelles, poliţia a fost avertizată cu privire la “o situaţie suspectă după apelul unei persoane particulare la ora locală 5:30”.

Alerta cu bombă a fost într-o zonă aglomerată a oraşului, într-un centru comercial important. Imediat după anunţul suspect, zona din jurul mall-ului a fost încercuită, însă staţia de metrou Rogier, din apropierea centrului comercial, a rămas deschisă. Echipe ale serviciilor de deminare (SEDEE) au fost trimise la faţa locului pentru a evalua situaţia.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţia belgiană a identificat un bărbat suspect în apropierea centrului comercial City 2, ulterior acesta fiind arestat.
Informaţiile potrivit cărora acesta ar fi intenţionat să comită un atac terorist au dus la convocarea centrului naţional de răspuns în caz de crize, cu participarea premierului belgian Charles Michel şi a ministrului de interne Jan Jambon.

În urma unei percheziţii, forţele de securitate au confirmat că presupusa centură explozivă pe care o purta bărbatul arestat era falsă. Potrivit mass media belgiene, ar putea fi vorba de un dezechilibrat mintal.

Din cauza alertei cu bombă, premierul belgian Charles Michel şi-a anulat intervenţia pe care o avea programată în această dimineaţă în direct la postul de radio RTL. “Situaţia este deocamdată sub control”, a declarat premierul Charles Michel pentru postul RTL, în timp ce se pregătea să ducă la reuniunea centrului de criză. Michel a menţionat că serviciile de securitate rămân în stare de alertă şi că Parchetul federal va oferi detalii cu privire la cele întâmplate în următoarele ore.

sursa: AGERPRES