Guvernul britanic a recunoscut marți că peste 100 de deținuți periculoși au evadat dintr-o închisoare din Insulele Virgine Britanice (IVB) după trecerea uraganului Irma, soldată cu nouă morți în teritoriile din Caraibe, potrivit unui nou bilanț, informează AFP.

"Închisoarea a fost avariată și peste 100 de deținuți extrem de periculoși au evadat", a declarat Alan Duncan, secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie, în fața Parlamentului de la Londra.

Articolul continua dupa recomandari

Situația riscă să genereze "un colaps al legii și ordinii în Insulele Virgine Britanice" (IVB), a adăugat el.

Duncan a adăugat că în zonă a fost trimis personal militar pentru a asigura securitatea, însă nu a oferit detalii cu privire la numărul deținuților evadați.

Pe de altă parte, cotidianul britanic Daily Telegraph a citat marți un document guvernamental care sugerează că 60 de deținuți încă nu au fost găsiți.

"Lucrăm împreună cu (responsabilii din) Sfânta Lucia și cu autoritățile din IVB pentru a asigura transferul în Sfânta Lucia a 40 de deținuți periculoși care au scăpat din IVB", se indică în nota de la o reuniune guvernamentală.

Fiul miliardarului Richard Branson a filmat un video, pe care l-a publicat pe Instagram, în care vorbește despre situația critică din această regiune, ca urmare a trecerii uraganului și a faptului că au evadat mai mulți prizonieri, care acum umblă înarmați.

Uraganul Irma a ucis nouă persoane în teritoriile britanice din Caraibe, a declarat Alan Duncan, după ce un bilanț anterior indica șase victime.

Cinci persoane au murit în Insulele Virgine Britanice și patru în Anguilla, unde a fost înregistrat un singur deces.

Sursa: News.ro